Actorii americani nu vor fi nevoiţi să respecte cele 14 zile de izolare impuse după sosirea pe teritoriul britanic, a anunţat Londra. O măsură esenţială cu scopul de a relansa producţia cinematografică, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul britanic al Culturii Oliver Dowden a declarat că această excepţie se va aplica producţiei de filme precum "Mission Impossible 7", "The Batman", "Animale fantastice 3" şi seria Netflix "The Witcher".

Dowden a spus că a discutat cu Tom Cruise, starul din "Mission Impossible 7" a cărui producţie ar trebuie să fie reluată în septembrie după ce a fost oprită în februarie. 

"Persoanele în cauză vor fi nevoite să rămână timp de paisprezece zile într-o „bulă” la locul lor de cazare şi filmare", a precizat el. "Sperăm că industria îşi va reveni. Iar sctirea de o perioadă de carantină un număr limitat de persoane esenţiale la filmare face parte din angajamentul nostru de a mânui camerele în siguranţă". 

Anunţul lui Dowden intervine după publicarea recomandărilor autorităţilor sanitare de aplicat pe platourile de filmare, în special distanţarea fizică şi măsurarea temperaturii. 

Vestea a fost salutată de Ben Roberts, director general al British Film Institute. "Filmele şi televiziunea raportează 9,9 miliarde de lire sterline din economia Regatului Unit", a declarat el. A relua producţia cât mai rapid posibil va ajuta industria noastră şi pe cei 77.000 de angajaţi să contribuie la refacerea economiei". 

Vineri, guvernul britanic a anunţat primele excepţii de la regimul de carantină, care se referă la cei sosiţi din Germania, Franţa, Spania sau italia până la 10 iulie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.