O femeie care a cerut poliţiei să aresteze - fără motiv - un bărbat de culoare în Central Park, la sfârşitul lui mai, a fost inculpată de procuratura din Manhattan cu privire la denunţarea unei infracţiuni imaginare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Christian Cooper, care venise să se uite la păsări în parc, i-a cerut - în timpul incidentului - lui Amy Cooper - fără legături de rudenie - să-şi pună câinele în lesă, un lucru obligatoriu în partea respectivă a Central Park.

Iritată, ea a chemat poliţia şi a dat asigurări că a fost ameninţată de către ”un bărbat afroamerican”.

Poliţişti s-au prezentat la faţa locului ulterior, l-au găsit doar pe Amy Cooper şi au plecat.

Înregistrarea video a incidentului, postată a doua zi pe Internet de către sora lui Christian Cooper, a făcut înconjurul lumii. Ea a fost văzută de 44 de milioane de ori.

 

După publicarea înregistrării Amy Cooper a fost pusă la stâlpul infamiei pe reţele de socializare şi a fost dată afară din postul de vicepreşedintă a firmei de management Franklin Templeton. 

Comportamentul său este considerat de mulţi simbolic pentru un rasism puternic înrădăcinat în societatea americană.

În ziua în care era postată înregistrarea video din Central Park era filamtă, la Minneapolis, arestarea lui George Floyd, difuzată apoi şi care a declanţat o mişcare de protest naţională împotriva rasismului şi brutalităţilor poliţiei împotriva afroamericanilor.

Amy Cooper a fost citată să compară şi urmează să se prezinte la 14 octombrie la un tribunal din Manhattan pentru a i se comunica în mod oficial inculparea cu privire la denunţarea unei infracţiuni imaginare.

În cazul unei condamnări, ea poate face până la un an de închisoare.

Într-o declaraţie transmisă presei, procurorul Manhattanului Cy Vance Jr. îndeamnă ”orice persoană care a făcut obiectul unei denunţări imaginare să contacteze” procuratura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.