Un funcţionar care lucrează la Registratura Guvernului a fost confirmat cu noul coronavirus, au declarat surse guvernamentale, luni, pentru News.ro. Ulterior, Guvernul a anunţat că angajatul a fost confirmat în cursul zilei de vineri şi este internat. De asemenea, reprezentanţii Executivului au anunţat că angajatul nu a intrat în contact direct cu membri ai Cabinetului. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că starea pacientului este bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat, luni seară, la Digi 24, că angajatul este în stare bună, internat în spital.

”Este spitalizat în acest moment, în stare bună. Ancheta epidemiologică s-a încheiat, cei testaţi sunt negativi şi avem, în acest moment, în izolare la domiciliu persoanele care au intrat în contact cu persoana infectată”, a precizat Nelu Tătaru.

UPDATE: ”A fost confirmată pozitiv la testul pentru COVID-19 o persoană care are calitatea de funcţionar public şi îşi desfăşoară activitatea într-o structură din cadrul Direcţiei pentru Relaţia cu Publicul. Persoana în cauză a fost confirmată pozitiv în cursul zilei de vineri şi în acest moment este internată”, a transmis, luni, Guvernul. 

Sursa citată a precizat că DSP Bucureşti a desfăşurat o anchetă epidemiologică, în cadrul căreia au fost testaţi colegii de birou ai persoanei, cu rezultat negativ.

”Toate persoanele care au avut contact direct, de lungă durată, se află în izolare la domiciliu. Spaţiul în care şi-a desfăşurat activitatea a fost dezinfectat, conform protocoalelor sanitare. Facem menţiunea că persoana în cauză nu a avut contact direct cu membri ai Cabinetului”, a mai transmis Guvernul. 

ŞTIRE NIŢIALĂ: Un funcţionar care lucrează la Registratura Guvernului a fost confirmat cu noul coronavirus, au declarat surse guvernamentale, luni, pentru News.ro.

Persoana este, în momentul de faţă în izolare, iar toţi colegii ei de birou au fost testaţi negativ pentru COVID-19, au adăugat sursele menţionate.

La începutul lunii martie, au mai existat trei cazuri de persoane care aveau legătură cu aparatul de lucru al Guvernului, însă testele au ieşit ulterior negative pentru COVID.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.