Omul de afaceri Sorin Strutinsky, condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Constanţa la zece ani şi opt luni de închisoare, a fost dat în urmărire naţională, el fiind căutat de poliţişti pentru a fi încarcerat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale fac cercetări pentru identificarea unui bărbat de 53 de ani, din Constanţa, acesta fiind dat în urmărire naţională.

“În continuare, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru emiterea unui mandat european de arestare şi a cererii de urmărire internaţională pe numele acestuia”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Curtea de Apel Constanţa a decis pe data de 6 iulie, condamnarea omului de afaceri Sorin Strutinsky la zece ani şi opt luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, instigare la spălare de bani, în formă continuată.

Magistraţii au mai decis confiscarea de la Sorin Strutinsky a sumei de 1.892.844,97 lei.  De asemenea, el este obligat la plata sumei de 15.000 de lei cheltuieli de judecată. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Sorin Strutinsky fusese condamnat în decembrie 2017, de către Tribunalul Constanţa, la şapte ani şi patru luni de închisoare.

El a fost trimis în judecată de DNA după ce a pretins şi primit sume de bani de la o firmă care obţinuse contracte pentru realizarea unor lucrări în port sau pe canalele navigabile.

Sorin Strutinsky este un apropiat al fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.