Solicitarea liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu de a fi convocate comisiile parlamentare reunite pentru învăţământ a fost aprobată, luni, de către Biroul permanent al Senatului, anunţă reprezentanţii partidului pe Facebook. Dezbateriile din comisiile de specialitate vor viza felul în care va fi organizat noul an şcolar şi universitar 2020-2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Solicitarea preşedintelui ALDE de convocare a Comisiilor reunite de învăţământ în vederea dezbaterii modului în care va fi organizat noul an şcolar/universitar 2020 – 2021 a fost aprobată de Biroul permanent al Senatului! Astfel, avem posibilitatea de a avea o dezbatere la care să participe specialiştii şi în urma căreia să se aleagă cele mai adecvate soluţii de deschidere a şcolilor şi a desfăşurării în condiţii de siguranţă a activităţii elevilor, studenţilor şi a cadrelor didactice”, arată o postare de luni, pe pagina de Facebook a ALDE.
 
Sursa citată mai arată că Executivul a demonstrat haosul pe care îl poate crea în învăţământ şi nu poate fi o soluţie propunerea premierului Orban ca şcolile să rămână închise şi în toamnă, iar învăţământul să se desfăşoare online.
 
„Guvernul Orban ne-a arătat haosul pe care îl poate genera în învăţământ, iar propunerea avansată de Ludovic Orban zilele trecute, ca şcolile să rămână închise şi la toamnă şi învăţământul să se desfăşoare doar online, nu poate fi o soluţie!. Concluziile, dar mai ales soluţiile care vor reieşi în urma dezbaterilor din comisiile parlamentare vor fi cuprinse într-o rezoluţie care va fi propusă spre aprobare plenului reunit al Parlamentului”, conchide sursa menţionată.
 
Pe 29 iunie, Călin Popescu Tăriceanu anunţa că a solicitat conducerii Parlamentului să fie convocate, în sesiunea extraordinară comisiile pentru învăţământ care să dezbată modul în care va fi organizat noul an şcolar şi universitar 2020-2021.
 
„Demersul meu vine în contextul în care am văzut propunerile emanate de Guvernul Orban, care aproape sunt de neconceput pentru nişte oameni care au o responsabilitate enormă. Acest Guvern nu are nicio idee realistă cu privire la felul în care trebuie organizată revenirea pe băncile şcolii. Consider că este necesară o dezbatere amplă în comisiile de specialitate, în care să ascultăm cu atenţie propunerile care vin de la asociaţiile de părinţi, elevi, corpul profesoral, autorităţi locale şi medici”, scria Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe Facebook.
 
Liderul ALDE precizat „că este necesară o discuţie serioasă cu autorităţile locale ca să vedem dacă se pot găsi spaţii suplimentare pentru şcoli”.
 
„În acelaşi timp, trebuie să ascultăm specialiştii epidemiologi care să ne spună ce măsuri pot fi luate pentru a micşora riscul de îmbolnăvire.
Sunt doar câteva dintre direcţiile de discuţie pe care consider că trebuie să le abordăm în cadrul unei şedinţe comune a Comisiilor pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport”, a conchis atunci Tăriceanu, pe reţeaua de socializare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.