Casa de Ajutor Reciproc Constanţa a fost amendată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor cu 20.000 de lei, după ce au fost descoperite mai multe nereguli, printre care perceperea unor dobânzi mai mari decât cele care au fost aduse la cunoştinţa consumatorilor. Au fost constatate şi abateri cu caracter penal, urmând să fie sesizate autorităţile competente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat, luni, că în urma verificărilor de la Casa de Ajutor Reciproc Constanţa au fost descoperite inclusiv abateri cu caracter penal, urmând să fie sesizate autorităţile care au atribuţii în acest sens. 
 
“În cursul săptămânii trecute am încheiat verificările la Casa de Ajutor Reciproc Constanţa, în urma sesizărilor primite de la mai mulţi pensionari. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 20.000 de lei, s-au dispus măsuri complementare, constatându-se inclusiv abateri cu caracter penal, urmând să trimitem o sesizare în acest sens organelor abilitate. A profita de bătrânii şi aşa greu încercaţi, prin încasarea de dobânzi ascunse, oprindu-le sume importante de bani, pentru diverse elucubraţii financiare, este o atitudine cămătărească!”, a spus Horia Constantinescu. 
 
Astfel, comisarii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au descoperit practici comerciale incorecte.
 
“Practici comerciale incorecte interzise prin prevederile Legii nr. 363/2007, prin perceperea unor dobânzi mai mari decât cele care au fost aduse la cunoştinţa consumatorilor şi prin perceperea cuantumului dobânzii în avans, integral din suma imprumutată, şi a diferenţei de fond de cotizare integral din suma împrumutată, în cazul în care este solicitat un împrumut mai mare decât limita fondului de cotizare, sume de bani pentru care se calcula şi percepea dobândă fără a fi puse la dispoziţia consumatorilor”, se arată într-un comunicat al CJPC Constanţa. 
 
Sursa citată menţionează că s-a propus încetarea practicilor comerciale incorecte constatate şi s-a dispus restituirea sumelor de bani percepute în plus aferente contractelor de împrumut în derulare şi în vigoare începând cu  1 ianuarie 2020. 
 
Numărul de consumatori afectaţi de abaterile de la prevederile legale este estimat la cel puţin 3.748, a mai precizat comunicatul CJPC Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.