Israelul a lansat un satelit-spion de la o bază din centrul ţării, a anunţat luni ministrul israelian al Apărării, consolidând supravegherea activităţilor duşmanului său Iranul, potrivit mass-media, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministrul israelian al Apărării şi Compania aerospaţială israeliană şi de apărare Israel Aerospace Industries (IAI) au lansat cu succes satelitul de recunoaştere Ofek16 la ora locală 4.00 (1.00 GMT)", a indicat ministerul în comunicat. 

Satelitul de observare Ofek 16, propulsat în spaţie cu ajutorul rachetei Shavit, este unul "electro-optic cu capacităţi avansate", precizează textul, adăugând că, în primă fază, satelitul va face "o serie de teste" pentru a determina "nivelul său de performanţă". 

"Succesul lansării satelitului Ofek 16 este o nouă realizare extraordinară pentru industria de Apărare în ansamblul ei şi pentru Israel Aerospace Industries în special", a transmis, într-un comunicat, ministrul Apărării Benny Gantz.

"Superioritatea tehnologică şi inteligenţa sunt esenţiale pentru securitatea statului Israel (...). Vom continua să consolidăm şi să menţinem capacităţile Israelului în toate domeniile şi pe toate fronturile", a adăugat el. 

Niciun alt detaliu despre misiunea acestui satelit nu a fost difuzat. Dar, potrivit radioului public, acest motor va monitoriza activităţile nucleare controversate ale Iranului. 

Teheranul este inamicul Israelului, iar fostul preşedinte conservator Mahmoud Ahmadinejad a spus că statul evreu trebuie "şters" de pe hartă.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.