Piloţii de Formula 1 s-au adunat pe linia de start a Marelui Premiu al Austriei, prima etapă a Campionatului Mondial care are loc, duminică, în Austria, la Spielberg, pentru a-şi arăta angajamentul în favoarea luptei împotriva rasismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtând tricouri negre cu mesajul "End Racism (n.r. - Sfârşit rasismului)", şase piloţi, Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz, Danil Kvyat, Antonio Giovinazzi şi Kimi Raikkonen, au rămas în picioare şi 14 au îngenuncheat, în semn de sprijin pentru mişcarea Black Lives Matters.

Hamilton a purtat un tricou negru, inscripţionat cu Black Lives Matters.

"Sunt foarte angajat în favoarea egalităţii şi luptei împotriva rasismului. Dar cred că fiecare are dreptul de a se exprima la un moment dat şi într-un mod care i se potriveşte. Nu voi îngenunchea astăzi, dar respect şi susţin alegerile personale pe care fiecare pilot le face #WeRaceAsOne #EndRacism", a explicat Verstappen.

"Cred că ceea ce contează sunt faptele şi comportamentele în viaţa noastră de zi cu zi, mai degrabă decât gesturi formale care ar putea fi considerate controversate în unele ţări. Nu voi îngenunchea, dar acest lucru nu înseamnă deloc că sunt mai puţin angajat decât alţii în lupta împotriva rasismului", a spus la rândul lui, Leclerc.

CM de Formula 1 trebuia să înceapă la 15 martie, dar startul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.