Sextuplul campion mondial Lewis Hamilton a fost penalizat cu trei locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Austriei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care are loc, duminică, la Spielberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hamilton nu a încetinit într-un sector al pistei în care erau fluturate steagurile galbene. Iniţial, britanicul de la Mercedes nu a fost sancţionat, dar echipa Red Bull a depus o plângere şi a avut câştig de cauză.

Hamilton ocupase locul 2 în calificări, după coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas. Campionul mondial en titre porneşte în cursă de pe locul 5 al grilei.

Au promovat câte o poziţie olandezul Max Verstappen (Red Bull), britanicul Lando Norris (McLaren-Renault) şi thailandezul Alexander Albon (Red Bull).

Pilotul din Monaco al echipei Ferrari, Charles Leclerc, a anunţat că nu îngenunchează înaintea cursei, în semn de susţinere pentru mişcarea Black Lives Matters.

"Cred că ceea ce contează sunt faptele şi comportamentele în viaţa noastră de zi cu zi, mai degrabă decât gesturi formale care ar putea fi considerate controversate în unele ţări. Nu voi îngenunchea, dar acest lucru nu înseamnă deloc că sunt mai puţin angajat decât alţii în lupta împotriva rasismului", a spus el.

Cursa austriacă este duminică, de la ora 16.10 şi se desfăşoară fără spectatori.

CM de Formula 1 trebuia să înceapă la 15 martie, dar startul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.