Senatorul Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat duminică, de Ziua Justiţiei, că ”este important să avem o Justiţie corectă”, dar a menţionat şi derapajele flagrante ale premierului României care ”şi-a găsit un inamic de serviciu în CCR”. Social - democraţii au anunţat că vor ”scoate la lumină adevărul” privind pandemia de coronavirus, în cadrul Comisiei de anchetă din Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Urez la mulţi ani, Justiţiei din România. Este important să avem o Justiţie corectă, este important să avem  o Justiţie profesionistă şi dincolo de orice bănuială pentru că Justiţia este fundamentul statului de drept în orice ţară de pe această planetă, iar Justiţia şi încrederea în Justiţie trebuie să fie cea care domină societatea. (...) Nu pot în acest context să nu menţionez derapajele flagrante ale premierului României care şi-a găsit un inamic de serviciu în CCR şi care atacă această instituţie fundamentală în  aproape fiecare zi din an. Nu pot să nu îl menţionez pe acest Adonis agresiv al PNL, domnul Florin Roman, care mai nou a  găsit noi membri dintr-o axă a răului din mintea dumnealui. Înţeleg, până la urmă că menţionează PSD, dar nu poţi să menţionezi într-o axă a răului din România CCR şi Avocatul Poporului. Ăsta este un lucru extrem de grav şi îi somăm să înceteze imediat, orice atac la instituţiile fundamentale ale ţării, iar dacă există ceva ce nu funcţionează în aceste instituţii, lucrurile acestea se corectează prin legi, prin acţiune politică şi nu prin declaraţii populiste şi politicianiste care nu fac decţt să slăbească încrederea  în statul de drept din România şi să slăbească încrederea în Justiţie”, a declarat Lucian Romaşcanu, duminică, într-o conferinţă de presă.
 
Deputatul Marius Budăi, care conduce Comisia de anchetă din Parlament, care analizează pandemia de coronavirus, a declarat că va ”scoate la lumină” întregul adevăr.
 
”Avem o singură certitudine, că nu ştim adevărul, iar scoaterea la lumină a adevărului privind această pandemie este ccea ce îmi propun la această comisie de anchetă. De ce au blocat orice testare prin sondaj? L-au blocat pe domnul Streinu Cercel şi pr primarul general, Gabriela Firea. De cele este teamă, de ce nu vor ca românii să afle numărul pacienţilor infectaţi? Toate acestea arată că Guvernul are ceva de ascuns. Aceeaşi opacitate am văzut-o şi în privinţa achiziţiilor. Vom cere de la Guvern toate contractele încheiate sub paravanul pandeliei”, a declarat Budăi.
 
Deputatul a solicitat, încă o dată, demisia Guvernului Orban, el vorbind şi despre ”îngrădirea gravă a accesului la sănătate a bolnavilor cronci”.
 
Premierul Ludovic Orban, a îndemnat românii să respecte regulile şi să nu ţină cont de decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) - potrivit căreia izolarea şi carantina încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale - în cazul unui contact cu un pacient infectat cu COVID - 19.
 
”Recomandarea mea către cetăţeni este să respecte regulile în vigoare. Izolarea, atâta timp cât ai fost în contact cu o persoană intoxicată, e posibil să fii infectat, recomandarea este să stea în izolare la domiciliu. Aceasta este recomandarea mea personală, să nu ţină cont de decizia CCR şi să stea izolaţi”, a declarat Orban la Digi 24, sâmbătă.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman afirmă că judecătorii CCR, care au declarat ca izolarea şi carantinarea sunt neconstituţionale, au tăcut mâlc, când romanii erau bătuţi şi gazaţi in Piaţa Victoriei, Curtea considerând că atunci nu au fost restrânse drepturi şi libertăţi cetăţeneşti şi declară că CCR este o anexa a PSD. El critică şi Avocatul Poporului, despre care afirmă că a tăcut la ”marea gazare a românilor”. În opinia sa, ”axa răului PSD-CCR-Avocatul Poporului este principalul adversar al românilor de bun simţ care luptă împotriva COVID”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.