Preşedintele CSM Nicoleta Ţînţ afirmă, în mesajul de Ziua Justiţiei, că este datoria magistraţilor şi a tuturor profesioniştilor dreptului ca, prin unitate profesională şi morală, să identifice toate pârghiile necesare pentru menţinerea actului de justiţie la cele mai înalte standarde, în scopul protejării fiecărui cetăţean împotriva oricărei forme de arbitrariu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum obişnuim de peste două decenii, în prima duminică a lunii iulie sărbătorim Ziua Justiţiei, eveniment cu o deosebită însemnătate pentru profesioniştii dreptului, ce are menirea de a reaminti - simbolic - importanţa şi rolul unui act de justiţie de calitate, ca reper al societăţii democratice. Mai mult ca oricând, îmi doresc ca mesajul meu să fie unul de solidaritate şi responsabilitate, în momentele dificile prin care trece nu doar societatea românească, ci întreaga omenire. Cu această ocazie, mulţumesc corpului magistraţilor pentru curajul, dedicarea şi profesionalismul cu care şi-au adus la îndeplinire menirea, într-un an marcat de evenimente fără precedent. Îi asigur că eforturile pe care le depun pentru asigurarea funcţionării justiţiei, ca serviciu public în slujba cetăţeanului, sunt conştientizate şi apreciate”, afirmă Ţînţ în mesajul de Ziua Justiţiei.

Ea îşi exprimă, de asemenea, respectul şi aprecierea pentru contribuţia adusă de ceilalţi profesionişti ai dreptului, reuşind împreună să garanteze accesul liber la justiţie al cetăţeanului, indiferent de problemele întâmpinate în condiţiile actuale.

”Simbolistica profundă a acestei zile de sărbătoare pentru justiţia românească îmi oferă ocazia de a reaminti că este datoria noastră, prin unitate profesională şi morală, să identificăm toate pârghiile necesare pentru menţinerea actului de justiţie la cele mai înalte standarde, în scopul protejării fiecărui cetăţean împotriva oricărei forme de arbitrariu. Acest deziderat îl putem atinge numai conlucrând spre găsirea echilibrului social necesar respectării supremaţiei legii”, subliniază Nicoleta Ţînţ.

Ea reafirmă determinarea Consiliului Superior al Magistraturii, ca unic garant constituţional al independenţei justiţiei, de a acţiona constant şi hotărât pentru asigurarea independenţei justiţiei ca valoare supremă a oricărui stat de drept şi fundament al protecţiei drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.