Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a anunţat, vineri, că trei pacienţi cu coronavirus, în stare gravă, au fost transferaţi de la Târgovişte spre două unităţi medicale din Galaţi şi Medgidia, ca urmare a atingerii capacităţii maxime de internare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a atingerii capacităţii maxime de internare pe secţiile de terapie intensivă a pacienţilor în stare gravă infectaţi cu noul Coronavirus, pentru îngrijirea şi monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 3 iulie 2020, la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a 3 pacienţi de la secţia de Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti din Târgovişte către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi şi către Spitalul Municipal Medgidia”, a anunţat DSU.

Transportul pacienţilor, intubaţi şi ventilaţi mecanic s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD Bucureşti.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri că la ATI, în acest moment, sunt internaţi 224 de pacienţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.