Peste 40 de persoane au fost rănite vineri într-o puternică explozie, într-o fabrică de focuri de artificii, în Turcia, au anunţat autorităţile, precizând că 150 de angajaţi se aflau în instalaţie la momentul exploziei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până în prezent, am transportat 41 de răniţi la spital. Mulţumesc lui Allah că nu sunt decese”, a anunţat pe Twitter guvernatorul provinciei Sakarya (nord-vest), în care se află fabrica, Oktay Kaldirim.

Explozia, prezentată drept un ”accident industrial” de către salvatori, a avut loc vineri înainte de prânz.

O impresionantă ciupercă de fum alb se ridica la câteva sute de metri pe cer, întimp ce în fabrică se auzeau explozii ale focurilor de artificii, potrivit unor iamgini difuzate de posturi turce de televiziune.

Potrivit unor martori, citaţi de presa locală, detonarea a fost resimţită pe o rază de 50 de kilometri.

Unii locuitori au crezut că era un cutremur.

Intervenţia salavatorilor este complicată de detonări care continuau săaibă loc, potrivit guvernatorului Kaldirim.

Un semn al îngrijorării autorităţilor este faptul că preşedintele Recep Tayyip Erdogan a trimis trei miniştri la faţa locului.

În 2009 şi 2014, două explozii au avut loc în aceeaşi fabrică, soldate cu doi morţi şi aproximativ 40 de răniţi, scrie presa turcă.

Turquie: explosion dans une usine de feux d'artifice, plus de 40 blessés
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.