Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, vineri, că trebuie să existe un conţinut educaţional standard pentru toţi anii, iar profesorii să vadă ce înseamnă tehnici de predare care să ţină copilul în faţa dispozitivului şi încet, încet România să ajungă ca educaţie online să fie o alternativă la educaţia faţă în faţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vă adresez, dacă doriţi, şi un apel ca în continuare, pentru că vom mai avea multe provocări, inclusiv legate de starea de sănătate, să fiţi modele pentru colegii dumneavoastră, să încercăm cu toţii să concepem un conţinut educaţional reper standard pe care să îl avem pentru toţi anii de curs şi pe care copiii şi profesorii să-l urmărească, să aibă parte şi de continut, iar profesorii să vadă ce înseamnă tehnici de predare care să ţină copilul în faţa dispozitivului şi încetul cu încetul să ajungem ca, într-adevăr, educaţia online să fie o alternativă la educaţia faţă în faţă şi acestea să poată în perioade dificile să se întrepătrundă”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a mai afirmat că trebuie mers pe măsura de predare de la distanţă pe cât mai multe canale pentru a fi ţintită educaţie de calitate peste tot în România.

“De asemenea, vă mai rog un lucru, ţinţiţi acolo unde sunt inechităţi şi unde sunt discrepanţe mari de acces la educaţie, de nivel de dezvoltare, fiţi solidari şi cu profesorii care lucrează în zone mai defavorizate, dar mai ales cu copiii, cu părinţii care, de asemenea, trebuie susţinuţi şi învăţaţi şi ei să fie părinţi ai unor copii într-o Românie încercată. Teleşcoala a fost un proiect bun, derulat pe reţeaua TVR-ului, dar cred că în perioada următoare el trebuie extins şi să mergem pe măsura aceasta de predare de la distanţă pe cât mai multe canale astfel încât să ţintim educaţie de calitate peste tot în România”, a mai afirmat vicepremierul Raluca Turcan.

Raluca Turcan participă, vineri, la Gala Teleşcoala, alături de premierul Ludovic Orban şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.