Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II (judeţul Arad) – Csanadpalota (Ungaria) au descoperit, ascunşi în interiorul a două automarfare conduse de doi cetăţeni români, şaisprezece cetăţeni din Siria şi Afganistan, care încercau să iasă ilegal din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui cmunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani, conducând un automarfar format din cap tractor marca Volvo şi o semiremorcă marca Krone, ambele înmatriculate în România.

La aproximativ 10 minute, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieşire din ţară, un alt cetăţean român, în vârstă de 37 de ani, conducând alt ansamblu rutier.

Conform documentelor de însoţire, cei doi şoferi transportau canapele, din România pentru o firmă din  Franţa.

”În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra celor două mijloace de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii primului ansamblu rutier, au fost descoperite ascunse douăsprezece persoane, iar în semiremorca celui de-al doilea autovehicul, au fost descoperite ascunse alte patru persoane. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni şi afgani, cele două grupuri fiind formate din patru bărbaţi, o femeie  şi 11 minori. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 21 şi 47 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 1 an şi 16 ani”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferii români şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei 16 cetăţeni străini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.