Instituţia Prefectului Buzău a finalizat inventarierea pagubelor produse de ploile abundente înregistrate în luna iulie, pagube care se ridică la peste 11 milioane de lei. Este vorba despre mai multe drumuri care au fost afectate, de maluri surpate, poduri şi podeţe stricate de ape

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui raport al Prefecturii Buzău, valoarea pagubelor provocate de natură, ploi abundente şi viituri, înregistrate luna trecută, se ridică la 11.5 milioane de lei.

Afectate sunt localităţile de deal şi de munte ale judeţului unde precipitaţiile abundente au distrus drumurile judeţene şi locale, prin eroziuni de mal, formarea de şanţuri, spălare de balast.

De asemenea, au şubrezit un pod, dar şi mai multe podeţe, îngreunând circulaţia rutieră şi izolând temporar unele localităţi.

”Comisii mixte constituite prin ordine ale Prefectului s-au deplasat la faţa locului şi au constatat pagubele produse de precipitaţii în judeţul Buzău şi au concluzionat că este nevoie de resurse financiare pentru execuţia de lucrări de refacere a infrastructurii. Lucrări urgente de intervenţie sunt necesare la podul de pe DJ 102F care traversează pârâul Slănicel, în comunele Chiliile, Tisău, Bozioru, Calvini, Scorţoasa, Măgura, Cislău, Cernăteşti, Beceni, Mânzăleşti, Brădeanu, Breaza, Cozieni, Buda, Verneşti, Unguriu, Năeni, Pietroasele, unde au fost afectate drumuri comunale, săteşti, podeţe tubulare.”, se arată în informarea Prefecturii.

Conform autorităţilor, în momentul de faţă, lucrările de intervenţie urgentă nu pot fi susţinute cu fonduri de la bugetul judeţului şi din bugetele locale, motiv pentru care Instituţia Prefectului – Judeţul Buzău a înaintat documentaţia necesară către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei pentru a acorda un sprijin financiar în valoare de 11.500.000 lei din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.