Administratorul Primăriei municipiului Râmnicu Sărat şi unul dintre şoferii instituţiei au fost confirmaţi cu coronavirus, fiind primii angajaţi municipalităţii care s-au infectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit autorităţilor râmnicene, primii doi bolnavi cu infecţie cu coronavirus din Primăria Râmnicu Sărat sunt unul dintre şoferi şi administratorul instituţiei. Cei doi au fost internaţi în Spitalul Municipal din oraş, care este plin de bolnavi cu coronavirus.

În contextul unei explozii de cazuri de infecţie cu coronavirus în judeţul Buzău, primarul oraşului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, face apel la populaţie să respecte măsurile de protecţie, pentru că spitalele din judeţ s-au umplut de bolnavi, iar situaţia este gravă.

”În urmă cu trei săptămâni, atunci când în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat erau internaţi aproximativ 30 de pacienţi, vorbeam, plini de speranţă, despre revenirea spitalului şi ambulatoriului de specialitate al acestuia la activitatea normală. Decizia Ministerului Sănătăţii de la sfârşitul lunii iunie, de a desemna două secţii ale Spitalului Judeţean Buzău pentru tratarea infecţiilor cu noul tip de coronavirus sporea şi mai mult şansele ca lucrul acesta să fie posibil. Între timp lucrurile au evoluat într-o direcţie greşită, ignorarea măsurilor de protejare de către cei mai mulţi dintre noi făcând ca cele două spitale să atingă capacitatea maximă de pacienţi internaţi. Şi numărul celor confirmaţi creşte în fiecare zi. Aceasta în timp ce personalul medical este tot mai obosit şi stresat de condiţiile de lucru, puţinii medici din spitalul nostru făcând faţă tot mai greu situaţiei”, a transmis Cârjan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.