Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti va debuta pe teren propriu, cu Krim Ljubljana, iar SCM Râmnicu Vâlcea în deplasare, cu Podravka, în noua stagiune a Ligii Campionilor, programată a începe în 12-13 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După tragerea la sorţi de miercuri, EHF a anunţat programul din cele două grupe ale Ligii Campionilor la feminin, competiţie în care sunt angrenate şi echipele CSM Bucureşti, respectiv SCM Râmnicu Vâlcea.

Astfel, în prima etapă, în 12-13 septembrie, în grupa A se va juca CSM Bucureşti – Krim Ljubljana, iar în grupa B, Podravka – SCM Râmnicu Vâlcea.

Din grupa A mai fac parte echipele Metz Handball, Rostov-Don, Vipers, Team Esbjerg, FTC Budapesta,  SG BBM Bietigheim, iar din grupa B, Gyor ETO, Buducnost, Borussia Dortmund, CSKA Moscova, Brest Handball.

Meciurile din faza grupelor se vor derula până în 14 februarie 2021, când primele două clasate se vor califica în sferturile de finală. Echipele de pe locurile 3-6 vor juca play-off, pentru celelalte patru locuri disponibile, în sistem eliminatoriu, în 6-7 martie şi 13-14 martie 2021.

Sferturile de finală sunt programate în 3-4 aprilie şi 10-11 aprilie, iar Turneul Final Four, în 29-30 mai 2021, la Budapesta.

SCM Râmnicu Vâlcea a fost acceptată direct în Liga Campionilor şi a fost cap de serie la tragerea la sorţi de miercuri, iar CSM Bucureşti a primit wild-card şi va face parte din urna a treia valorică.

În competiţia similară masculină, România nu este reprezentantă, după ce Dinamo Bucureşti nu a fost acceptată prin wild-card. Liga Campionilor la masculin are acelaşi sistem de desfăşurare.

Deţinătoarele trofeului sunt Gyor ETO la feminin, respectiv Vardar, la masculin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.