Comisia Europeană (CE) a decis, joi, să trimită România în faţa Curţii de Justiţie şi a solicitat sancţiuni financiare, din cauza faptului că ţara noastră nu a comunicat măsurile de transpunere în legislaţia naţională a Directive UE privind mărcile. România este singurul stat membru care nu a comunicat măsurile necesare transpunerii directivei, potrivit unui comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Directiva privind mărcile constituie un pas important în modernizarea şi armonizarea în continuare a legislaţiei UE privind mărcile. Aceasta aduce o serie de modificări semnificative, inclusiv o definiţie revizuită a mărcii, adaptată la era digitală; noi motive care împiedică înregistrarea mărcilor; noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit, precum şi noi dispoziţii de armonizare a procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE”, arată Comisia Europeană, joi, într-un comunicat de presă transmis news.ro.

Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislaţia naţională până la 14 ianuarie 2019. Ţării noastre i-a fost transmis un aviz motivat, iar aceasta a avut la dispoziţie un termen pentru a răspunde. Deşi României i-a fost acordată o prelungire a termenului de răspuns la avizul motivat, nu a comunicat măsurile de transpunere.

Prin urmare, Comisia a decis să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz, mai transmite sursa citată.

Directiva privind mărcile a actualizat şi a simplificat cadrul juridic al Uniunii în materie de mărci. Aceasta a introdus o serie de modificări semnificative în ceea ce priveşte dreptul material al mărcilor UE, cum ar fi:

- o nouă definiţie a mărcii, adaptată la era digitală;

- noi motive de respingere a cererilor de înregistrare şi noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit.

Directiva a introdus, de asemenea, dispoziţii procedurale pentru armonizarea procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE, luând ca reper sistemul mărcilor UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.