Choi Suk-hyeon, 22 de ani, medaliată cu bronz la categoria juniori, la Campionatele Asiatice de triatlon din Taiwan, în 2015, s-a sinucis după ce a îndurat ani întregi de agresiuni fizice şi verbale ale antrenorilor ei şi după ce a văzut că plângerile sale la autorităţile sportive sunt ignorate, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a fost găsită moartă, în luna iunie, în cantonamentul echipei la care era legitimată, din Busan.

Într-un ultim mesaj pe care l-a trimis mamei sale, Choi Suk-hyeon a implorat-o să "dezvăluie păcatele" agresorilor ei. Într-o zi, tânăra sportivă a scris în jurnalul său: "Am fost bătută atât de violent ... încât plâng în fiecare zi".

Numeroase articole publicate de mass-media din Coreea de Sud susţin că sportiva a înregistrat violenţele fizice suferite. Într-un material difuzat de canalul YTN, poate fi auzit antrenorul ei, supărat pentru că eleva lui a luat în greutate. "Trebuie să eviţi să mănânci timp de trei zile", afirmă el. Apoi, îi spune "încleştează-ţi dinţii” şi se aude zgomotul unei palme.

Potrivit presei sud-coreene, oficialii echipei au forţat-o să mănânce pâine de 200.000 de woni (aproape 150 de euro) drept pedeapsă pentru faptul că nu şi-a controlat greutatea şi au bătut-o în mod regulat. Sportiva s-a plâns la Comitetul Olimpic şi Sportiv din Coreea de Sud (KSOC) în aprilie, în speranţa deschiderii unei anchete.

O persoană apropiată sportivei a declarat agenţiei de presă Yonhap că "a căutat ajutor la multe instituţii, dar toată lumea a ignorat plângerile ei". Fapte contestate de KSOC, care a precizat, într-un comunicat, că a numit o anchetatoare în urma plângerii sportivei. Exprimându-şi "regretele profunde", KSOC s-a angajat să ia "măsuri severe" împotriva persoanelor în cauză şi a fost sesizat parchetul în acest caz.

Coreea de Sud este o putere sportivă regională care se regăseşte în mod constant printre primele zece naţiuni cu cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice de vară şi de iarnă. Dar într-o societate sud-coreeană extrem de competitivă, a câştiga contează mai mult decât orice şi în lumea sportului abuzurile fizice şi verbale sunt frecvente.

Anul trecut, sportiva sud-coreeană Shim Suk-hee, dublă medaliată cu aur olimpic la patinaj viteză, l-a acuzat pe fostul ei antrenor de agresiune sexuală şi de violenţă fizică. Tehnicianul a fost condamnat la zece luni de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.