Executivul a avut, miercuri, în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă care vizează simplificarea procedurilor derulării achiziţiilor publice. Actul normativ a fost discutat în contextul în care CCR a constatat că este neconstituţională prevederea pentru „impunea sancţiuni judecătorilor în situaţiile în care aceştia întârziau deliberarea unor situaţii reclamate privind achiziţiile publice”, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, la finalul şedinţei Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Un alt proiect de act normativ, de această dată în domeniul achiziţiilor publice, cu obiectivul de simplificare a procedurilor de derulare a achiziţiilor publice, în mod special al celor din domeniul fondurilor europene, vizează modificarea cadrului legal privind derularea achiziţiilor publice”, a afirmat Ionel Dancă, după şedinţa de Guvern.

Dancă a explicat şi motivul pentru care Executivul ia în discuţie o astfel de ordonanţă de urgenţă.

„Este vorba de ordonanţă de urgenţă care a fost contestată la Curtea Constituţională pentru că impunea sancţiuni judecătorilor în situaţiile în care aceştia întârziau deliberarea unor situaţii reclamate privind achiziţiile publice. Această menţiune a fost declarată neconstituţională, prin urmare, în această şedinţă de guvern a fost adoptată o nouă ordonanţă de urgenţă, care elimină această prevedere, pentru a o pune în acord cu decizia Curţii Constituţionale şi pentru a institui proceduri simplificate de achiziţii publice, în special în domeniul fondurilor europene”, a conchis şeful Cancelariei prim-ministrului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.