Cele mai frumoase fragmente din cărţile autorilor români publicaţi la editura Arthur vor fi citite, în fiecare joi, luna aceasta, de actriţa Adriana Moca în cadrul proiectului "Arthuroteca".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cititorii vor putea asculta fragmente din cărţile unor autori cunoscuţi în literatura română pentru copii, sau din cărţi câştigătoare ale concursului Trofeul Arthur, dar şi din colecţia "Cărţile mele" sau din alte antologii publicate la Arthur.

Adriana Moca, actriţă şi manager cultural, va fi vocea care vă va purta în fiecare călătorie din Arthuroteca. 

"Dacă ai să asculţi poemul până la capăt, ai să fii alt om, spune un personaj în spectacolul lui Peter Brook, Mahabharata. Nu ştiu dacă ascultătorii Arthurotecii se vor trasforma în eroi sau prinţese, dacă vor învinge Răul ce bântuie lumea sau vor găsi antidotul pentru virusul care ne-a închis în case. Ce ştiu sigur, însă, e că fiecare pagină pe care am citit-o m-a făcut să descopăr cu mare bucurie că există literatură română de calitate pentru copii, scrisă cu mult umor şi delicateţe pentru toate vârstele de fapt, fiindcă o carte bună pentru copii e o lectură grozavă şi pentru un adult. Îmi doresc să ascultaţi fragmentele şi să citiţi apoi cărţile scriitorilor şi scriitoarelor Arthur, în întregime. Pe cuvânt de pionier şi Şeherezadă, că o să vă placă!", spune Adriana Moca. 

Primele patru episoade din Arthuroteca vor putea fi ascultate pe canalul de Youtube: "Cartea albă cu Apolodor sau Apolododecameronul", de Florin Bican, cu ilustraţii de Dan Ungureanu, "Terapia cu prinţese", de Adina Popescu, povestire publicată în antologia "Cel mai mult şi mai mult, colecţia Cărţile mele", "Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama", de Matei Vişniec, cu ilustraţii de Andra Bădulescu, "Tropice tâmpe", de Florin Bican, Serie de autor Florin Bican. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.