Ambasadorul Turciei în Franţa Ismaïl Hakki Musa a anunţat miercuri că o anchetă a NATO nu confirmă acuzaţiile Parisului împotriva Ankarei cu privire la un presupus incident între fregata franceză Le Courbet şi bastimente turce, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa a hotărât, din acest motiv, să se retragă din operaţiuni NATO de supraveghere în estul Mării Mediterane şi a informat marţi NATO în acest sens, a anunţat Ismaïl Hakki Musa.

NATO a aunţat la mijlocul lui iunie că a deschis o anchetă, în urma unor acuzaţii ale Franţei referitoare la acest incident de la 10 iunie.

”Secretarul general al NATO (Jens Stoltenberg) a ordonat o investigaţie, care tocmai a fost efectuată, iar potrivit informaţiilor pe care le am nu este concludentă cu privire la reclamaţia prietenilor noştri francezi”, a declarat ambasadorul turc într-o audiere în Senatul francez.

”Se pare că experţii NATO nu ajung la aceeaşi concluzie”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.