Enel Green Power a anunţat miercuri că va construi o centrală solară 420 MW în India, în statul Rajasthan, investiţie de 180 de milioane de dolari, fiind prima licitaţie pe care o câştigă pe această piaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel Green Power (EGP), prin intermediul filialei sale locale EGP India, a primit dreptul de a semna un contract de furnizare a energiei pe 25 de ani prin intermediul unui proiect de energie solară de 420 MW în India, care va fi localizat în statul Rajasthan, fiind prima sa centrală solară din ţară”, a informat grupul.

Proiectul a fost atribuit în cadrul celei de-a noua tranşe de 2GW a licitaţiei naţionale pentru energie solară, lansate de compania guvernamentală Solar Energy Corporation of India Limited (SECI).  

 ”Câştigarea acestei licitaţii este o dovadă a angajamentului continuu al Enel Green Power de a-şi extinde amprenta energetică curată şi sustenabilă, cu scopul de a urmări obiectivele Grupului Enel către o decarbonizare completă. India reprezintă o piaţă importantă, cu o poziţionare strategică pentru compania noastră, pentru că se mândreşte cu o multitudine de resurse regenerabile şi o piaţă extrem de competitivă, dublate de cererea tot mai mare de energie. Suntem mândri să ne consolidăm prezenţa în India cu primul nostru proiect de energie solară, deoarece continuăm să contribuim la realizarea obiectivelor energetice durabile ale ţării, oferind în acelaşi timp energie curată, prin cele mai inovatoare tehnologii", a declarat Antonio Cammisecra, CEO Enel Green Power.

Construcţia centralei de energie solară, care urmează să devină operaţională la sfârşitul anului 2021, va implica o investiţie de aproximativ 180 de milioane de dolari. În cadrul contractului de furnizare a energiei, care urmează să fie atribuit EGP în temeiul licitaţiei de astăzi, proiectul de energie solară va furniza către SECI volumul specificat de energie pe o perioadă de 25 de ani.

Instalaţia va putea genera peste 750 GWh de energie din surse regenerabile pe an, suficient pentru a evita emisii anuale de aproximativ 681.600 de tone de CO2 în atmosferă.

Proiectul atribuit în cadrul licitaţiei va ajuta Guvernul indian să îşi îndeplinească obiectivele privind energia din surse regenerabile, acelea de a ajunge la o capacitate de producţie de 100 GW de energie solară şi 60 GW de energie eoliană până în 2022, în creştere de la aproximativ 35 GW de energie solară şi aproximativ 38 GW de vânt în prezent.

Enel Green Power, prin EGP India, una dintre cele mai importante companii de energie din surse regenerabile din India, deţine şi operează o capacitate de 172 MW de energie eoliană, producând aproximativ 340 GWh pe an în statele Gujarat şi Maharashtra.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.