Poliţiştii din Bucureşti au făcut, miercuri, percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor cu un prejudiciu estimat la 1,2 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul  Bucureşti, au  pus în aplicare 10 mandate  de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman  într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

”În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2014-2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale din Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Giurgiu, ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de 4.000.000 de lei, de la o firmă de tip fantomă”, a transmis, miercuri, Poliţia Bucureşti.

Sursa citată a precizat că prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.211.000 de lei, reprezentând Taxa pe Valoare Adăugată şi impozitul pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.000.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.