Pompierii din Buzău au intervenit, marţi după-amiază, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în sediul Tribunalului Buzău, instituţia fiind inundată cu fum. Cel mai probabil, focul a pornit din cauza unui cablu electric.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Buzău, incendiul a fost semnalat de un jandarm care era de pază la Tribunalul Buzău, acesta fiind cel care a sunat la 112, solicitând intervenţia pompierilor.

”Astăzi, în jurul orei 16.20, subofiţerul jandarm aflat în serviciul de pază şi protecţie la Tribunalul Buzău a simţit un miros înţepător în incinta obiectivului, iar în urma verificărilor, a observat că dintr-o încăpere încuiată a început deja să iasă fum. Jandarmii au procedat la anunţarea şi evacuarea persoanelor aflate în interior şi au solicitat imediat prezenţa echipajelor specializate ale I.S.U şi I.J.J pentru luarea măsurilor la faţa locului, intervenţia realizându-se cu operativitate, astfel încât incendiul nu s-a propagat, reuşindu-se astfel limitarea posibilelor pagube”, se arată în comunicat.

Ulterior, reprezentanţii Tribunalului Buzău au transmis un comunicat în care au precizat că incendiul a avut loc într-un spaţiu de multiplicat şi copiat acte, ocupat în baza unui contract de închiriere, aflat la parterul instanţei.

”S-a produs un incendiu de mici proporţii, a cărui cauză probabilă a fost potrivit procesului verbal întocmit de ISU Buzău un efect termic la un cablu electric ce deservea spaţiul respectiv. Incendiul nu s-a extins şi în alte zone din clădirea Tribunalului Buzău”, se arată în informarea trimisă de Tribunalul Buzău.

Conform sursei citate, având în vedere ora la care s-a produs evenimentul, în clădire se aflau foarte puţine persoane, angajate ale instanţei, care au fost evacuate de urgenţă, în condiţii de siguranţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.