"Delicatele frumuseţi ale vieţii", de Cheryl Strayed, autoarea bestsellerului The New York Times "Wild", ecranizat cu Reese Witherspoon în rolul principal, va putea fi găsită din 1 iulie în librării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Identitatea lui Sugar, semnatara anonimă a rubricii de sfaturi găzduite de platforma The Rumpus, a fost dezvăluită: este scriitoarea Cheryl Strayed, autoarea volumului de memorii "Wild", bestseller The New York Times. Ecranizarea omonimă din 2014 i-a adus lui Reese Witherspoon o nominalizare la Oscar. 

Volumul, editat de Humanitas, cuprinde scrisori emoţionante, venite din toate colţurile Americii. Pline de umor, sinceritate şi compasiune, răspunsurile lui Sugar îi ajută pe cititori să treacă cu bine de toate încercările.

"Sugar nu promite nimănui că o să se simtă mai bine, ci că ea îi va înţelege întrebarea îndeajuns de bine cât să dea un răspuns", scrie Sasha Frere-Jones de la The New Yorker. 

Cheryl Strayed (n. 1968, Pennsylvania, SUA) este scriitoare, autoare a romanului "Torch" (2006) şi a volumului de memorii "Wild: From Lostto Found on the Pacific Crest Trail" (2012; trad. rom. "Sălbăticie: Pierdută şi regăsită pe Traseul de Creastă de pe Coasta Pacificului", 2015), la care se adaugă "Tiny Beautiful Things: Advice on Love and Life from Dear Sugar" (2012; trad. rom. Delicatele frumuseţi ale vieţii: Sfaturi despre dragoste şi viaţă de la „Dragă Sugar“, 2020) şi Brave Enough (2015; trad. rom. Curaj cât trebuie, 2016).

Cărţile sale au devenit bestselleruri şi au fost traduse în aproape 40 de limbi. A publicat povestiri şi eseuri în The New York Times Magazine, The Washington Post Magazine, Vogue, Allure, The Rumpus,The Missouri Review sauThe Best American Essays.

Fragment din primul capitol:

Ce e cartea asta?
Cartea este o selecţie a articolelor scrise de Sugar. Multe dintre ele au fost publicate mai întâi pe TheRumpus.net. Altele apar aici pentru prima dată. Scrisorile din cartea de faţă au fost trimise anonim, pe platforma TheRumpus.net, sau direct, pe adresa de email a lui Sugar. Majoritatea celor care mi-au trimis scrisori nu ştiau că îi scriu lui Cheryl Strayed; de asemenea, majoritatea
expeditorilor au rămas complet anonimi. Această carte este o colecţie de poveşti intime ale unor oameni care nu se cunosc personal.

Ai modificat scrisorile înainte de publicare?
În unele cazuri am făcut mici intervenţii menite să redea pasajele relevante sau să aducă limpezime, însă cele mai multe apar exact aşa cum au fost scrise de cei care au simţit nevoiasă mi se adreseze.

La ce tip de scrisori ai răspuns?
La toate tipurile de scrisori. Unele sunt despre relaţii amoroase şi iubire, altele despre pierdere şi durere, altele despre bani sau probleme de familie. Criteriile de selectare a celor la care am răspuns în rubrica mea sunt foarte subiective: am ales să răspund oricărei scrisori care îmi stârneşte interesul, care mă provoacă sau îmi produce o emoţie.

Ce fel de sfaturi dai?
Cele mai bune sfaturi la care mă pot gândi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.