Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că amânarea relaxării din 1 iulie este ”un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei”. ”Nu mai certaţi românii, aţi fost şi sunteţi antimodele”, a transmis Ciolacu reprezentanţilor Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei. Nu mai certaţi românii, aţi fost şi sunteţi anti-modele! Guvernul, în frunte cu ministrul Tătaru, dă vina exclusiv pe oamenii simpli fiindcă nu mai respectă distanţarea socială. Uită însă voit ce comportament public scandalos au arătat liderii PNL de o lună încoace”, a transmis, marţi, Marcel Ciolacu.

Acesta face referire la câteva evenimente în care lideri PNL nu au respectat măsurile, inclusiv premierul Ludovic Orban care ”a băut şi fumat în Guvern, alături de alţi demnitari”.

”Robu a făcut bâlci electoral pe stadion, cu minge adusă cu elicopterul şi miuţă la toc şi costum, fără pic de distanţare şi zero măşti. Primarul Chirica şi ministrul Alexe au început campania electorală cu sute de activişti în cort, sfidând chiar dictonul prezidenţial «ori eşti precaut, ori prost». Dacă se ratează noua etapă a relaxării, liberalii – nu românii obişnuiţi - sunt principalii vinovaţi morali. Au sfidat nu doar reguli de bun-simţ, ci au călcat legea în picioare. Iar să faci asta în plină pandemie înseamnă să-ţi duci poporul spre prăpastie”, a mai tramsmis liderul PSD.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că s-a decis amânarea celei de-a patra etape de relaxare, care ar fi urmat să se aplice din 1 iulie.

”Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut şi s-a decis să amânăm cea de-a patra etapă de relaxare”, a spus Tătaru.

El a menţionat că pot exista restricţii în orice zonă unde este transmitere comunitară accentuată. Ministrul Sănătăţii a precizat că, în România,nu s-a încheiat primul val al pandemiei de coronavirus şi că este posibil să transformăm acest prim val într-unul cu două ”cocoaşe”, iar cea de-a doua să fie mai violentă decât prima, în condiţiile în care instinctul de conservare pare că nu mai există la mulţi cetăţeni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.