Alex Zanardi a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, a anunţat, luni, spitalul din Siena, unde campionul paralimpic este internat de zece zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Starea lui este stabilă din punct devedere cardiorespirator şi metabolic, şi gravă din punct de vedere neurologic", a anunţat spitalul.

Intervenţia a durat două ore şi jumătate, Zanardi fiind dus apoi la terapie intensivă, unde este intubat.

Italianul Alessandro Zanardi, fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice în probe de handcycling, a fost transportat în stare gravă la spitalul din Siena, la 19 iunie, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, când a pierdut controlul bicicletei, s-a rostogolit de două ori şi s-a izbit de un camion.

La 15 septembrie 2001, Alex Zanardi, care între 1991 şi 1999 a participat la 41 grand prix-uri de Formula 1, a suferit un accident într-o cursă din seria CART, pe circuitul EuroSpeedway Lausitz de lângă Klettwitz, Germania. El a pierdut controlul monopostului la ieşirea de la boxe, iar un alt pilot, Alexandre Tagliani, nu a putut evita impactul cu maşina lui Zanardi, la o viteză de 300 kilometri pe oră. Deşi echipele de salvare au reuşit să-l menţină în viaţă după ce inima i s-a oprit de şapte ori, picioarele nu i-au mai putut fi salvate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.