Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă că autorităţile centrale au alocat, până în prezent, peste 3 miliarde de lei pentru gestionarea crize generate de coronavirus, el menţionând că vor mai fi cheltuieli legate de COVID în perioada următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Până acum ne-a costat 3,1 miliarde lei, sunt cheltuieli direct legate de criza de coronavirus, asta înseamnă la cinci luni, nu am pus luna iunie”, a declarat Florin Cîţu, luni, la Digi 24. 
 
El a spus că în această sumă sunt incluse toate costurile generate de măsurile adoptate pentru a gestiona criza sanitară, mai puţin banii în plus promişi medicilor, sume care nu au fost plătite încă.
 
”Vor mai fi cheltuieli legate de COVID în perioada următoare”, a menţionat ministrul Finanţelor Publice. 
 
El a precizat că nu poate fi ”eliminat total” efectul crizei sanitare, ci acest efect negativ asupra economiei poate fi minimizat.
 
În acest context, Florin Cîţu a afirmat că există date care arată că încasările la buget în luna iunie a acestui an ar putea fi mai mari decât cele din luna iunie a anului trecut, el mulţumind firmelor care au contribuit cu taxe la buget.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.