Data de 1 iulie - propusă ca punct de lansare a discuţiilor cu privire la anexarea unor teritorii palestiniene - nu este ”sacră”, consideră Benny Gantz, principalul partener guvernamental al premierului israleian Benjamin Netanyahu, declară o sursă din cadrul Partidului său Albastru Alb pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste declaraţii - pe care Gantz le-ar fi făcut în prezenţa ambasadorului Statelor Unite în Israel David Friedman şi consilierului Casei Albe Avi Berkowitz - pun la îndoială şansele Guvernului israelian de a prezenta un front unit cuprivire la planul de pace la conflictul israeliano-palestinian propus de către preşedintele american Donald Trump.

Guvernul lui Benjamin Netanyahu urmează să lanseze miercuri deliberări cu privire la acest ”plan Trump” condamnat de palestinieni, aliaţi arabi ai Washingtonului, Uniunea Europeană (UE) şi ONU.

Planul de pace american în Orientul Mijlociu prezentat în ianuarie de către Trump şi Netanyahu - primit cu mare scepticism de comunitatea internaţională -, prevede între altele ca Statele Unite să recunoscă o suveranitate israeliană în coloniile evreieşti din Cisiordania ocupată.

"Gantz a spus foarte clar că data de 1 iulie nu este sacră” şi a subliniat că preferă ca Israelul să se preocupe în primul rând de consecinţele economice ale crizei sanitare cauzată de noul coronavirus, a declarat sursa citată pentru Reuters.

Benny Gantz, ministru al Apărării în Guvernul lui Netanyahu, pe care urmează să-l înlocuiască în funcţie potrivit unui acord de guvernare, aprecia săptămâna trecută că criza covid-19 ar putea dura 18 luni.

Gantz a salutat ”planul Trump” drept ”un progres istoric”, însă le-a spus reprezentanţilor americani că acesta este necesar să fie îmbunătăţit ”împreună cu parteneri strategici din regiune şi împreună cu palestinienii pentru a conduce la un acord benefic tuturor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.