Comisarul european însărcinat cu Comerţul Phil Hogan a anunţat luni că nu candidează la postul de director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), după ce anunţa la începutul lui iunie că se gândea la acest lucru, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul irlandez a evocat programul comercial al UE - în care tensiunile transatlantice şi cu China, dar şi negocierile cu privire la viitoarea relaţie cu Regatul Unit sunt prioritare - şi le-a catalogat drept provocări care necesită atenţia deplină a UE şi, mai ales, a însărcinatului acesteia cu Comerţul.

”Astfel, am hotărât să nu îmi propun numele pentru postul de director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului”, a anunţat el.

Hogan anunţa la începutul lui iunie că studia posibilitatea de a candida la acest post, în contextul în care actualul director general al OMC, brazilianul Roberto Azevedo, părăseşte funcţia în septembrie, cu un an mai înainte de încheierea mandatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.