Teatrul "Bulandra" dedică săptămâna 29 iunie-5 iulie lui Octavian Cotescu, actor al Teatrului „Bulandra” timp de trei decenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această perioadă, spectacolele online difuzate de Teatrul Municipal "Lucia Sturdza Bulandra" au fost urmărite de peste 2 milioane de persoane pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro. 

Vineri, 3 iulie 2020, va fi difuzat "Moartea unui comis voiajor" de Arthur Miller, regia Sanda Manu (1977), unul dintre spectacolele de succes în care a jucat Octavian Cotescu şi care face parte din Arhiva de Aur a Societăţii Române de Televiziune.

Această producţie a fost apreciată de critica de specialitate şi pentru remarcabila distribuţie din care făceau parte actorii: Leopoldina Bălănuţă, Corado Negreanu, Dan Condurache, Şerban Celea, Tatiana Iekel, Nicolae Pomoje, Aurel Cioranu, Constantin Cojocaru, Valeria Ogăşanu, Dorin Dron, Vivian Alvizache, Rodica Dianu.

Octavian Cotescu, un artist cu o multitudine de culori şi nuanţe interpretative, a călcat pentru prima dată pe scena Bulandrei (pe vremea aceea Teatrul Municipal) în anul 1950, când a fost distribuit de cunoscutul regizor Moni Ghelerter într-un rol episodic din "Vad nou" de Lucia Demetrius. Juca alături de Jules Cazaban şi Fory Etterle, doi coloşi ai scenei româneşti. A urmat, în acelaşi ani, Petea din „Pădurea” de A.N. Ostrovski, în acest spectacol fiind pe scenă, printre alţii, alături de Lucia Sturdza Bulandra, Ştefan Ciubotăraşu şi Emil Botta.

Octavian Cotescu a jucat prima dată la Teatrul "Bulandra". S-a simţit în permanenţă legat de stilul şi atmosfera acestei trupe, de tot ceea ce această instituţie a avut întotdeauna special. Aici a realizat roluri memorabile în spectacole de răsunet precum Gogu din "Proştii sub clar de lună" de Theodor Mazilu, regia Lucian Pintilie; El din "Nu sunt Turnul Eiffel" de Ecaternia Oproiu, regia Valeriu Moisescu; Nae Caţavencu din "O scrisoare pierdută" de I.L: Caragiale, regia Liviu Ciulei, Prof. Stravinski din "Maestrul şi Margareta", regia Cătălina Buzoianu, Tartuffe din "Tartuffe" de Moliere, regia Alexandru Tocilescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.