Bărbaţi înarmaţi au lansat luni un atac împotriva Bursei din Karachi (sud), cel mai mare oraş şi capitala financiară a Pakistanului, al cărui bilanţ era necunoscut imediat, a declarat poliţia pentru AFP. Alte două persoane au fost ucise, a declarat armata pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un număr necunoscut de atacatori se află în interiorul şi în jurul bursei. Tirurile continuă”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, care a refuzat să i se dezvăluie identitatea.

”Patru atacatori au fost ucişi”, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul poliţiei, Ghulam Nabi Memon, care consideră că situaţia era ”sub control”.

Alte două persoane au fost ucise, a anunţat armata, citată de Reuters.

Potrivit presei locale, atacatorii sunt echipaţi cu grenade şi arme de foc.

Clădirea în care se află bursa este situată într-o zonă bine protejată, în care se află sedii ale mai multor bănci private.

”Pentru moment, tirurile au încetat”, a declarat AFP un cadru din instituţia financiară.

Atacul vizând Bursa din Karachi are loc la zece zile după ce o grenadă a fost aruncată la o coadă în faţa unui birou de ajutoare sociale, omorând o persoană şi rănind alte opt. Nicio grupare nu a revendicat acest atac.

Violenţele au scăzut foarte puternic în Pakistan, după un deceniu sângeros în care aveau loc atentate zilnic.

Asemenea atacuri constituie excepţia în prezent, după ce au fost norma.

Oraşul portuar Karachi, afectat ani de zile de o infracţionalitate puternică, este în prezent mai sigur, după ce forţele de securitate au preluat controlul asupra teritoriului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.