Deputatul Marius Bodea, candidat USR-PLUS la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, susţine că trecerea primarilor PSD la PNL reprezintă un ”atac mârşav” la democraţie şi un troc pentru voturi al partidului aflat la guvernare. “Faptul că primarii urmăresc din patru în patru ani să treacă în barca partidului care este la guvernare dovedeşte un sistem profund viciat, un troc infernal cu resursele guvernamentale pentru voturi pentru partidul care deţine funcţiile de la Palatul Victoria. Aceasta nu este administraţie în folosul cetăţeanului, ci o formă de şantaj perpetuu care stabileşte la nivelul edililor traseismul ca regulă, iar nu ca excepţie“, consideră Bodea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea afirmă, într-un comunicat de presă, că anunţul de sâmbătă al şefului PNL Iaşi, Costel Alexe, privind transferul unor primari PSD la PNL constituie “o nouă dezamăgire pentru electoratul liberal şi pentru membrii simpli care s-au implicat în debarcarea regimului PSD-Dragnea“. 

Deputatul Marius Bodea aminteşte de ordonanţa din 2014 emisă de Guvernul Ponta în urma căreia 500 de primari PNL au trecut la PSD şi consideră că liberalii “perfecţionează“ acum metodele PSD.

”Vedem că PNL Iaşi urmăreşte să se umfle de primari ai PSD, poate unii dintre aceştia plecaţi tocmai de la liberali odată cu Ordonanţa Traseismului. Ceea ce am susţinut ani de zile ca fiind un atac mârşav la democraţia din România, ceea ce a constituit un adevărat cuţit în spatele PNL, înfipt adânc de Ponta şi Dragnea în 2014, vedem astăzi pe cale de a fi replicat şi perfecţionat de PNL Iaşi. Oare ce va gândi electoratul liberal sau ce vor gândi adversarii din PNL din comunităţile cu primari PSD care s-au luptat în aceşti ani pentru cauza liberală şi s-au pregătit să-i contracandideze pe actualii titulari ai postului de primar când se vor trezi cu adversarul politic în propria curte?“, adaugă deputatul Marius Bodea.

El consideră că transferul lui Chirica la PNL Iaşi nu este o întâmplare, ci “se doreşte replicat în judeţ“.

“Faptul că primarii urmăresc din patru în patru ani să treacă în barca partidului care este la guvernare dovedeşte un sistem profund viciat, un troc infernal cu resursele guvernamentale pentru voturi pentru partidul care deţine funcţiile de la Palatul Victoria. Aceasta nu este administraţie în folosul cetăţeanului, ci o formă de şantaj perpetuu care stabileşte la nivelul edililor traseismul ca regulă, iar nu ca excepţie“, spune deputatul Marius Bodea.

Totodată, el se întreabă ce ar avea de spus preşedintele Klaus Iohannis despre “intenţiile unora dintre liderii locali ai PNL de a racola primarii PSD pentru a câştiga voturi, în loc să se folosească de argumente precum performanţa guvernării ca să câştige capital politic?“.

Mai mulţi primari PSD din judeţul Iaşi vor să treacă la PNL, liderul PNL Iaşi, ministrul Mediului Costel Alexe, precizând că unii edili PSD, nu doar din judeţul Iaşi, nu au fost sprijiniţi de partidul lor.

Întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, dacă poartă negocieri cu unii primari PSD din judeţul Iaşi pentru a trece la PNL, ministrul Mediului, Costel Alexe, care este şi liderul PNL Iaşi, a spus că există edili social-democraţi din judeţ care vor să se alăture liberalilor, pentru “a dezvolta Iaşiul şi Moldova“.

“Sunt foarte mulţi primari PSD şi nu doar în judeţul Iaşi care nu s-au simţit sprijiniţi în proiectele lor de către conducerile judeţene sau cea naţională PSD, pentru că acolo au cu totul alte interese. Avem şi în judeţ primari PSD foarte buni, care merită sprijiniţi în proiectele lor şi care vor să se alăture acestui parteneriat (între Costel Alexe şi primarul de Iaşi Mihai Chirica – n.r.) pentru dezvoltarea Iaşului şi a Moldovei“, a declarat Costel Alexe.

El a afirmat că în următoarele zile va exista o discuţie în PNL Iaşi referitoare la posibila venire în partid a unor edili PSD.

Surse politice susţin că în ultimele zile au existat discuţii între conducerea PNL Iaşi şi mai mulţi edili PSD pentru trecerea acestora la liberali.

PNL are în judeţul Iaşi 30 de edili, în timp ce social-democraţi au primari în peste 60 de localităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.