Peste 100 de membri PNL au participat, duminică, la Iaşi, la şedinţa Comitetului Director Judeţean al filialei, întrunirea ţinându-se în cortul unui restaurant, fără ca participanţii să poarte măşti de protecţie. Liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, a spus că a fost respectată distanţarea. ”E greu să ai mască la 40 de grade. Mulţi au ţinut discursuri, nu poţi vorbi cu masca pe faţă pe o asemenea căldură”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, care este şi ministrul Mediului, a declarat pentru News.ro că în cadrul reuniunii au fost validaţi candidaţii PNL la primăriile a 70 de localităţi din judeţ, din totalul celor 98, pe listă figurând şi Mihai Chirica, actualul primar al Iaşiului.

Totodată, Chirica a fost desemnat prim-vicepreşedinte al filialei judeţene PNL Iaşi.

Întrunirea a avut loc în cortul unui restaurant de lângă municipiul Iaşi, iar unele imagini apărute pe internet arată că nu toţi participanţii respectă distanţarea socială, în timp ce mulţi dintre ei nu au măşti.

“Este un cort cu 500 de locuri, noi am fost 100, deci s-a respectat distanţarea socială. În ceea ce priveşte măştile, e greu să ai mască la 40 de grade. Mulţi au ţinut discursuri, nu poţi vorbi cu masca pe faţă pe o asemenea căldură“, a spus liderul PNL Iaşi, Costel Alexe.

El a precizat că liberalii au discutat despre organizarea campaniei electorale a liberalilor. Potrivit lui Alexe, ţinta PNL nu este doar să câştige Primăria Iaşi şi şefia Consiliului Judeţean, ci şi să obţină majoritatea în cele două instituţii.

Într-o postare pe Facebook, liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău critică faptul că liberalii ieşeni au organizat o şedinţă de partid fără respectarea măsurilor de distanţare socială.

“Au reînfiinţat USL şi acum se simt pe cai mari, mai presus de lege. Baronul pesedist Chirica şi baronul penelist Alexe au adunat într-un restaurant peste 100 de membri de partid, fără măşti, fără distanţare socială. Pe la televizor, PNL aruncă vina în stânga şi în dreapta pentru că oamenii nu se mai sinchisesc de Covid, dar liderii lor sunt primii care încalcă regulile, iar toţi ceilalţi se iau după ei. Se întâmplă asta la doar o zi după declaraţia managerului de Boli Infecţioase din Iaşi care avertiza că spitalul mai are un singur pat liber la terapie intensivă şi în săptămâna în care România a înregistrat cele mai multe cazuri din ultimele luni. În loc să se preocupe de sănătatea ieşenilor, îi vedem în adunări de partid ce se pot transforma in focare de Covid. În loc să fie un exemplu, ei arată că pentru noul USL regulile sunt tot facultative“, afirmă Cosette Chichirău, candidatul USR-PLUS la Primăria Iaşi.

Ea a precizat că aşteaptă ca Poliţia Română să se sesizeze şi “să-i sancţioneze pe cei doi baroni“.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.