Guvernul britanic examinează o reimpunere a izolării în oraşul Leicester, cu 350.000 de locuitori, situat în centrul Angliei, din cauza unei creşteri puternice a numărului contaminărilor cu noul coronavirus, dezvăluie The Sunday Times, care citează surse guvernamentale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ziarului, ministrul Sănătăţii Matt Hancock examinează o lege care să autorizeze o asemenea izolare, după ce Leicester a înregistrat peste 650 de cazuri de covid-19 în prima jumătate a lui iunie.

Matt Hancock analizează ”toate opţiunile”, inclusiv impunerea unei izolări localizate, scrie The Sunday Times.

Această perspectivă intervine cu două zile înainte ca premierul Boris Johnson - violent criticat din cauza modului în care a gestionat criza covid-19 - să susţină un discurs în care urmează să prezinte măsuri în vederea unei impulsionări a unor lucrări de infrastructură.

Marea Britanie a raportat în mod oficial 43.514 de decese din cauza covid-19 şi este a treia cea mai îndoliată ţară din lume după Statele Unite şi Brazilia.

Bilanţul bolnavilor de covid-19 este în prezent de peste 311.000, ceea ce face din regat a cincea cea mai afectată ţară din lume, după Statele Unite, Brazilia, Rusia şi India.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.