Jeff Ament, basistul trupei americane Pearl Jam, a anunţat lansarea-surpriză a unui EP cu cinci piese compuse în izolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piesele de pe EP-ul solo „American Death Squad”, a spus Ament, au fost compuse în timpul perioadei de izolare, după ce Pearl Jam a anunţat că turneul planificat pentru anul acesta este amânat.

„Am găsit necesar să găsesc un mod de a refula energia pe care o aveam înainte de turneu. În fiecare dimineaţă, m-am restras în studio cu scopul de a scrie un cântec pe zi, indiferent cât de mizerabil”, a transmis el, citează NME.

Prima parte a EP-ului este axată pe pian, iar a doua, pe chitară. Primul single, „The Divine Perfume”, beneficiază şi de un videoclip.

„Zilele de izolare şi de urmărit ştirile despre distrugerea din partea virusului (şi incompetenţa conducerii noastre sau cum este numită aici, American Death Squad) au dus la visuri şi neputinţă. Acestea sunt unele dintre primele piese ieşite. Neprelucrate şi succinte”.

Săptămâna aceasta, Pearl Jam a participat la un concert caritabil online, iar prezenţa trupei a fost prima reprezentaţie publică live în decurs de doi ani. Grupului i s-a alăturat Josh Klinghoffer, fost chitarist al Red Hot Chili Peppers, care urma să participe la turneul „Gigaton”, prin care Pearl Jam îşi promova cel mai recent album de studio, lansat în martie. Seria de concerte a fost reprogramată pentru 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.