Producătorii serialului american animat „The Simpsons” au anunţat că nu vor mai distribui actori albi pentru a da voce personajelor de culoare, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul, difuzat de reţeaua Fox, a fost criticat de-a lungul anilor pentru că actorul alb Hank Azaria îşi împrumută vocea unui personaj de origine indiană, Apu.

Azaria a anunţat la începutul anului că renunţă la rolul Apu Nahasapeemapetilon, pe care îl interpreta de la apariţia personajului, în 1990.

„Am luat decizia împreună... Toţi am fost de acord cu asta. Simţim că este lucrul ce trebuie făcut”, a spus el în ianuarie.

Azaria îşi împrumuta vocea şi altor personaje, precum poliţistul de culoare Lou şi Bumblebee Man, american de origine mexicană.

Producătorii au transmis vineri: „«The Simpsons» nu va mai avea actori albi care să dea voce personajelor de alte etnii”.

Nu a fost precizat dacă aceste personaje vor fi eliminate din show sau de cine vor fi interpretate.

Alţi actori albi care au anunţat că nu îşi vor mai împrumuta vocile pentru personaje de culoare din diverse programe au fost Mike Henry şi Kristen Bell.

Henry era, de 20 de ani, Cleveland Brown în serialul animat „Family Guy”, iar Bell era Molly, în „Central Park”.

„Iubesc acest personaj, dar persoanele de culoare ar trebui să interpreteze personaje de culoare”, a scris Henry, vineri, pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.