Un angajat din cadrul Ambasadei României în Kazahstan şi un angajat din Consulatului General al României la Cernăuţi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat, vineri seară, Ministerul Afacerilor Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe informează că un angajat din cadrul Ambasadei României la Nur-Sultan a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Starea de sănătate a acestuia este bună. De asemenea, un angajat din cadrul Consulatului General al României la Cernăuţi a fost testat pozitiv cu COVID-19. Şi în acest caz starea de sănătate a persoanei infectate este bună”, a transmis, vineri seară, Ministerul Afacerilor Externe.

MAE precizează ca, până la acest moment, nu au fost identificate şi alte cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul angajaţilor din cadrul oficiului consular sau în cadrul misiunii diplomatice.

”Atât în cazul misiunii diplomatice, cât şi în cazul oficiului consular au fost dispuse măsurile care se impun în relaţia cu autorităţile din statul de reşedinţă, respectiv măsuri de protecţie pentru restul colectivelor şi membrii de familie. În acest context, activitatea celor două misiuni va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalţi membri ai misiunii, fiind întreprinse toate măsurile necesare de distanţare socială şi autoizolare impuse de această situaţie”, a mai precizat MAE.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.