Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu acordat din detenţie fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, că în România este ”o societate mai captivă” decât este el în închisoare şi că nu se întrevăd măsuri din partea actualei puteri, dar nici din partea Opoziţiei. ”Un partid cu asemenea frământări interne nu are cum să mai aibă coerenţă, să fie o voce articulată”, a afirmat Dragnea despre PSD, apreciind că un congres al formaţiunii trebuia făcut după alegerile prezidenţiale, nu cu puţin timp înaintea alegerilor parlamentare. Dragnea a reafirmat că erau oameni în PSD cărora li se transmitea să preia partidul, nominalizându-i pe Viorica Dăncilă şi Paul Stănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu văd o societate mai captivă decât sunt eu aici. O societate captivă unei manipulări incredibile. Din păcate asta se întâmplă şi nu e decât începutul răului. O să vină toamna, iarna, din ce aud, din ce în ce mai puţini oameni au încredere în faptul că va fi mai bine şi încredere în măsurile pe care să le ia puterea actuală. Nu au încredere nici în Opoziţie ca alternativă. Un partid cu asemenea frământări interne nu are cum să mai aibă coerenţă, să fie o voce articulată”, a declarat Liviu Dragnea din închisoare.

Acesta a reiterat ideea că persoana sa va fi folosită în campania electorală care se apropie.

”Undeva în această vară vor ieşi cu ceva...că nu au ce să spună, le va fi foarte greu în campanie. Bine, dacă la PSD lucrurile vor rămâne la fel, nu o să aibă probleme, dacă ei se vor omoră între ei. Ştiţi cum rezolvă ei problema să nu mai aibă dispute? Amână congresul şi le tranşează după alegerile parlamentare. Trebuiau să facă un congres imediat după prezidenţiale. Acuma dacă ai stat şi cu situaţia asta...Să te apuci să faci congres acum, iar cu scandal intern, cu toată presa care îţi crează subiecte...şi ăştia în continuare să facă tot felul de giumbuşlucuri  sigur că le dai totul pe tavă. Sunt maturi. Cum a zis Ciolacu - s-au maturizat politic. Se vede chestia asta”, a mai afirmat fostul lider PSD.

Dragnea a reafirmat că erau oameni în PSD cărora li se transmitea să preia partidul, nominalizându-i pe Viorica Dăncilă şi Paul Stănescu. El a făcut referire la SRI care s-ar fi implicat.

”Reţeta e simplă. Nu e ceva complicat. Oamenii ăştia au puţine idei, dar sunt destul de eficiente pentru că tot timpul au cu cine să le pună în practică. Şi la doamna Dăncilă reţeta era în felul următor: «Cu Liviu e o problemă, e prea prins în problema cu serviciile, sunt minciuni, nu sunt lcururi reale. Lăsaţi-l mai uşor. Doamna Dăncilă, eşti o femeie capabilă şi  chiar ar trebui să-şi asumi mai multă putere politică. V-o fi pus el premier, dar pe merit». Încet-încet a apărut acestă idee. «Lăsaţi că o să avem noi grijă să ne ocupăm de el, o să fie condamnat, pregătiţi-vă să luaţi partidul». ŞI la Paul a fost la fel, Paul a fost prietenul meu atâţia ani de zile. Şi lui i s-a spus la fel: «Trebuie să preiei tu partidul». La fiecare i se spunea ceea ce trebuia să fie spus, în funcţie de profilul psihologic pe care SRI îl are la fiecare om politic, plus că au o grămadă de bani să ţină oamenii angajaţi şi asta e”, a afirmat Luviu Dragnea.

În 29 ianuarie 2018, din poziţia de lider PSD, Liviu Dragnea declara că mai mulţi colegi din PSD l-au avertizat că şeful SPP, Lucian Pahonţu, a fost "implicat mai multe decât era cazul în Guvernul Mihai Tudose. Dragnea a susţinut şi atunci că Pahonţu i-ar fi transmis lui Paul Stănescu că el o să fie "executat", "undeva prin martie". Referitor la Viorica Dăncilă, susţinea că nu o vede să se lase influenţată sau speriată.

”Domnului Paul Stănescu i s-a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi dumnealui poate să fie şeful partidului. Poate că i s-a spus şi lui Grindeanu, lui Tudose, nu ştiu", relata Dragnea.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Viorica Dăncilă să se lase influenţată într-un asemenea mod, Liviu Dragnea afirma: "Cine nu trece doar în glumă prin Bruxelles are şi puterea interioară, şi curajul să reziste şi să respingă orice propuneri de genul asta, pentru că are puterea să înţeleagă că trebuie să îndeplinească misiunea dată prin votul Parlamentului, aceea de a aplica programul de guvernare. Nu o văd pe doamna Viorică Dăncilă să se lase influenţată sau, şi mai rău, să se lase speriată. Am foarte mare încredere, nu o văd să se lase ademenită"
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.