O parcare publică supraetajată, cu teren de sport pe acoperiş, a fost inaugurată, vineri, în Sectorul 4 al Capitalei, după o investiţie de peste 12 milioane de lei. Locurile de parcare de la parter vor putea fi ocupate pentru un tarif de un lei pentru două ore, iar celelalte vor fi disponibile pe bază de abonament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei Sectorului 4, parcarea este situată în spatele pieţei Berceni-Olteniţei şi în imediata apropiere a spitalului Bagdasar-Arseni, la intersecţia străzilor Tulnici cu Frumuşani.

Parcarea a fost inaugurată în urma unei investiţii de 12.127.583,14 lei, având o suprafaţă construită de 2.318 metri pătraţi şi un regim de înălţime de P+terasă circulabilă. Pe cele două niveluri sunt amenajate 148 de parcaje: 85 de locuri la parter, dintre care 10 locuri de parcare sunt rezervate persoanelor cu handicap şi 2 pentru autovehiculele electrice. Acestea sunt parcaje publice, al căror tarif va fi de 1 leu pentru 2 ore de staţionare.

La nivelul terasei, au fost amenajate alte 61 de locuri, destinate exclusiv abonaţilor. Preţul unui abonament pentru persoanele fizice este de 10 lei/lună sau 120 de lei/an, plătibil o singură dată. Pentru persoanele juridice, preţul unui abonament este de 30 de lei/lună.

”Elementul de noutate al acestei investiţii constă în amenajarea pe terasă a unui teren de sport multifuncţional, pentru baschet sau fotbal. Unic în ţară, acesta are o suprafaţă de 380 de mp, gazon sintetic şi este împrejmuit cu un gard de 5 metri înălţime, pentru siguranţă”, arată sursa citată.

FOTO: Primaria Sectorului 4
FOTO: Primaria Sectorului 4

Pentru acces, parcarea are o rampă de urcare şi una de coborâre pentru autoturisme. Accesul pietonal se va face separat, fiind prevăzute 4 scări închise şi 2 rampe cu o lăţime de 1 metru ce deservesc nivelurile clădirii. Pentru evitarea blocajelor, parcarea are o instalaţie de management, cu rolul de a oferi informaţii despre numărul de locuri libere sau ocupate.

De asemenea, pentru siguranţa utilizatorilor, parcarea este dotată cu instalaţii de televiziune cu circuit închis (sistem de înregistrare şi redare a imaginilor), instalaţii de detecţie, semnalizare şi avertizare incendiu, plus mijloace de primă intervenţie (stingătoare, hidranţi interiori şi exteriori).

În zona din apropierea parcării au fost amenajate spaţii verzi, locuri de joacă, spaţii delimitate pentru animalele de companie şi zone de relaxare cu bănci, mese de şah, ping pong,etc..

”Această parcare se găseşte într-o zonă care, până mai ieri, arată foarte rău, pentru că era un teren viran, cu depozite de gunoi. Astăzi, avem o parcare de 148 de locuri, cu teren de sport, parc, loc de joacă, verdeaţă, facilităţi necesare, de altfel, pentru o viaţă normală. Vorbim despre un obiectiv complex, multifuncţional, care deserveşte mai multe categorii de oameni şi răspunde mai multor tipuri de nevoi ale acestora. Mai mult, în perioada următoare, acest proiect va fi replicat în toate cvartalele de blocuri din Sectorul 4. Am identificat spaţii şi soluţii pentru implementarea acestui proiect peste tot, pentru că nevoia de locuri de parcare este foarte mare”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, citat în comunicat.

“Este în continuare nevoie de parcări în Bucureşti, le construieşte şi Primăria Capitalei şi primăriile de sector. Toate obiectivele de infrastructură mare ajută la calitatea vieţii, la fluidizarea traficului şi la o luptă reală cu poluarea” a completat primarul general Gabriela Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.