Platforma de streaming pentru jocuri Twitch a anunţat că a început blocarea utilizatorilor după ce mai multe persoane au semnalat cazuri de abuz sexual, dar şi de limbaj, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat publicat online, Twitch a spus că „a prioritizat” gestionarea „celor mai grave cazuri” de abuz sexual. Serviciul analizează cazurile pe cât de rapid posibil şi va suspenda permanent anumiţi utilizatori.

Zeci de femei au semnalat recent că au fost agresate sexual de oameni din industria jocurilor.

Pentru a atrage atenţia conducerii platformei, marţi, utilizatori din întreaga lume au evitat să folosească Twitch.

Twitch nu a numit utilizatorii care au fost interzişi, însă joi Brad Jolly, cunoscut ca BlessRNG, a fost unul dintre cei care au absentat de pe platformă. Recent, el a transmis, după ce a fost acuzat de abuz sexual: „Fără să gândesc, am făcut anumite lucruri abuzive şi urăsc că am făcut asta. Trageţi la răspundere abuzatorii. Aici mă includ şi pe mine”.

Twitch a mai precizat că îi încurajează pe toţi cei care au informaţii relevante să vorbească pentru a sprijini la analiza acuzaţiilor.

„În cele mai multe cazuri, presupusele incidente au avut loc în afara Twitch şi avem nevoie de mai multe informaţii pentru a face o constatare. În anumite cazuri va fi nevoie să raportăm autorităţilor competente, care pot face o investigaţie mai riguroasă”.

Utilizatorii au susţinut că Twitch nu a acţionat suficient de rapid privind acuzaţiile de abuz, precum blocarea utilizatorilor care folosesc un limbaj rasist sau homofob.

Platforma a anunţat că lucrează pentru a îmbunătăţi tehnologia spre a detecta limbajul ofensator şi că vrea să fie „un mediu mai sigur”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.