Compania Google a anunţat că va plăti anumite entităţi media pentru articole „de înaltă calitate” pe care le foloseşte, în urma presiunilor făcute de publisheri, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google va plăti pentru ca utilizatorii săi să aibă acces la ştiri altfel blocate de un aşa-numit paywall de anumite site-uri.

Primele site-uri incluse provind din Australia, Brazilia şi Germania. Autorităţile din unele ţări anchetează deja cum companiile tehnologice folosesc conţinutul jurnalistic fără a plăti pentru el.

Australia a stabilit un plan pentru a forţa Google şi Facebook să plătească entităţile de ştiri sub incidenţa legilor competiţiei. Franţa a emis recent un ordin pentru Google să facă acelaşi lucru.

Într-un anunţ publicat pe blogul companiei, Google a spus că „va plăti publisherii pentru conţinut de înaltă calitate” şi că va oferi gratuit utilizatorilor săi anumite articole de pe site-uri care necesită abonare.

Deocamdată, în această iniţiativă sunt incluse grupul Spiegel (Germania), publicaţiile InQueensland şi InDaily (Australia) şi Diarios Associados (Brazilia).

Compania a mai precizat că negociază cu mai mulţi parteneri şi speră ca aceştia să se alăture programului în viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.