Aversele torenţiale au produs inundaţii în 39 de localităţi din 19 judeţe, sute de case, curţi şi subsoluri fiind inundate. Peste 100 de persoane încă nu au putut reveni la caselor lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Aversele torenţiale au produs inundaţii în 39 de localităţi din 19 judeţe. În ultimele 24 de ore, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 102 case, 151 de curţi şi 236 beciuri/subsoluri. Cele mai afectate judeţe de aversele torenţiale sunt Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara. De asemenea, cele 152 de persoane evacuate preventiv din locuinţe, la data de 23 iunie a.c., rămân relocate, temporar, la rude şi în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale, astfel: 81 persoane în loc. Baranca/BT, 40 persoane în mun. Aiud/AB, 26 persoane în loc. Rodna/BN, 3 persoane în loc. Feneş şi loc. Teregova/CS şi 2 persoane în loc. Valea Vişeului/MM”, anunţă IGSU.
 
Traficul rutier este blocat pe 2 drumuri judeţene (DJ 668 şi DJ 668A/HD), restricţionat pe 1 drum judeţean (DJ 153/MS) şi a fost temporar blocat pe 3 drumuri naţionale (DN 10/CV, DN 28/IS şi DN 17B/NT) şi 1 drum judeţean (DJ 142/MS).
 
La acest moment, se desfăşoară intervenţii în 4 judeţe - Arad, Bistrişa Năsăud, Hunedoara şi Mureş - pentru evacuarea apei din case, beciuri/subsoluri, curţi, precum şi pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere/feroviare afectate de viituri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.