Doar un pic peste o treime dintre americani aprobă modul în care Donald Trump gestionează criza noului coronavirus, relevă un sondaj Reuters-Ipsos publicat miercuri, în contextul în care bilanţul morţilor din cauza covid-19 a depăşit pragul de 120.000, iar şeful statului vrea să se scadă numărul testelor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestui sondaj, efectuat în perioada 22-23 iunie, 37% dintre americani aprobă modul în care locatarul Casei Albe reacţionează faţă de pandemie - cel mai mic scor înregistrat de când Reuters-Ipsos a început să pună această întrebare, la începutul lui martie.

În schimb, 58% dintre americani dezaprobă modul în care trump gestionează pandemia.

”Atunci când faci teste (...) vei (...) găsi tot mai multe cazuri. Aşa că le-am spus colaboratorilor mei «încetiniţi testele, vă rog»”, a declarat miliardarul republican sâmbătă, la un miting de campanie, la Tulsa, în Oklahoma, primul de la începutul lui martie.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut, la nivel naţional - cu 25% în ultimele şapte zile -, iar accelerări ale bolii se înregistrează în Texas, Arizona şi Florida, unde gesturile barieră nu sunt respectate.

Donald Trump, care nu recunoaşte gravitatea pandemiei covid-19, este devansat cu zece puncte procentuale în intenţiile de vot în vederea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie de către rivalul său democrat Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.