Peste 138.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba obligatorie a profilului, la examenul de Bacalaureat, în timp ce aproape 6.000 de elevi nu s-au prezentat. Dintre aceştia din urmă, 57 de candidaţi sunt în izolare, iar cinci sunt în spital sau în carantină. De asemenea, 105 elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, miercuri s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E)c), sesiunea iunie-iulie 2020. 138.104 candidaţi au susţinut proba scrisă, iar 5.935 de candidaţi nu s-au prezentat. Dintre aceştia, 57 se află în izolare, iar 5 candidaţi erau spitalizaţi/în carantină.

Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşească valoarea maximă de 37.3̊ C.

Totodată, au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 105 candidaţi.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc joi.

Primele rezultate vor fi afişate în 30 iunie, până la ora 12.00. Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00, şi 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunţate în 5 iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.