Ediţia din 2020 a dineului corespondenţilor la Casa Albă, o întâlnire anuală, la Washington, care sărbătoreşte libertatea presei, a fost anulată din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie, spre regretul nostru, să anulăm dineul prevăzut la 29 august”, a anunţat marţi Asociaţia Corespondenţilor la Casa Albă (WHCA).

Acest dineu de gală oferă preşedintelui ocazia să susţină un discurs, în general autoironic, despre anul scurs şi de a fi criticat de către un umorist.

De la instalarea sa la Casa Albă, în 2017, Donald Trump, care-şi multiplică atacurile împotriva jurnaliştilor, a boicotat mereu această întâlnire pe care o cataloghează drept ”plictisitoare”, preferându-i mitinguri de campanie.

Tradiţia acestui dineu a început în 1921. Din anii '80; toţi preşedinţii, democraţi şi republicani, au asistat la eveniment, mai puţin Ronald Reagan, în 1981, în urma unui atentat în care a fost grav rănit.

În această seară, la care participa ca invitat în 2011, Donald Trump a fost ţinta înţepăturilor lui Barack Obama, din cauza gistului miliardarului faţă de teorii ale complotului.

Ani de zile, miliardarul newyorkez a promovat o teorie care pune la îndoială locul naşterii primului preşedinte de culoare din istoria Americii şi astfel legitimiatea acestuia la conducerea Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.