Iranul este pregătit să înceapă un dialog cu Statele Unite, dacă Washingtonul îşi cere scuze pentru retragerea unilaterală din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian şi plăteşte despăgubiri, a anunţat miercuri preşedintele iranian Hassan Rohani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu avem nicio problemă cu ideea unor discuţii cu Statele Unite, însă doar dacă Washingtonul îşi îndeplineşte obligaţiile conform Acordului nuclear, îşi cere scuze şi despăgubeşte Teheranul pentru retragerea sa din acordul din 2015”, a subliniat într-o alocuţiune televizată Rohani.

”Însă noi ştim că aceste apeluri la negociri cu Teheranul sunt doar vorbe şi minciuni”, a denunţat el.

Relaţiile Teheranului cu Washingtonul s-au degradat în mod considerabil din mai 2018, după decizia preşedintelui american Donald Trump de a se retrage din Acordul de la Viena care limitează programul nuclear iranian în schimbul nei ridicări a sancţiunilor economice impuse republicii islamice.

Iranul refuză să discute cu Statele Unite, care-i aplică o strategie a ”presiunii maxime” cu scopul de a constrânge Teheranul să negocieze un nou acord mai larg.

Donald Trump se declara la începutul lui iunie pregătit de un dialog cu Republica islamică, însă a subliniat că respinge orice ”condiţii prealabile”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.