Doi militari sirieni au fost ucişi în atacuri aeriene, în provincia Suwayda, în sudul Siriei, atribuite Israelului, potrivit agenţiei oficiale siriene de presă Sana, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre poziţiile armatei siriene a fost vizată cu ”rachete ostile în apropiere de oraşul Salkhad, în sudul Suwayda, antrenând moartea a doi militari şi rănirea altor patru”, a declaart pentru Sana o sursă militară. În terminologia regimului lui Bashar al-Assad, ”ostile” înseamnă israeliene.

”Mai multe rachete ostile au fost trase de asemenea asupra poziţiilor noastre militare la Kababej, în vestul Deir Ezzor (est), şi în regiunea Al-Sukhnah” în provicnia Hama (centru), a adăugat sursa militară citată, fără să anunţe victime în aceste raiduri.

La rândul său, Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR) a anunţat că atacuri aeriene israeliene au ţintit ”poziţii ale miliţiilor iraniene la Tel al-Sahen”, fără să fie în măsură să precizeze imediat dacă aceste atacuri aeriene s-au soldat cu morţi.

Armata israeliană a declarat pentru AFP că ”nu comentează relatări (ale presei) străine”.

Armata siriană a anunţat că a replicat în urma atacurilor vizând poziţii în sudul şi centrul Siriei, relatează Reuters.

Avioane israeliene au lovit anumite avanposturi în provincia Hama, la câteva ore după ce rachete au atins alte instalaţii militare în provincia Deir Ezzor, de-a lungul frontierei cu Irakul şi în sudul Siriei în apropierea frontierei cu Iordania, a acuzat armata siriană.

Aceste baze se află în estul şi sudul Siriei, zone în care există o puternică prezentă a unor miliţii proiraniene, vizate de Israel în ultimeel luni.

De la începutul Războiului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat numeroase raiduri, unele revendicate, împotriva forţelor regimului sirian, dar şi aliţilor acestuia, Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hazbollah, doi inamici ai statului evreu.

Israelul îşi confirmă rar atacurile în Siria vecină, dar subliniază cu regularitate că nu va lăsa această ţară să devină un cap de pod al Teheranului.

Războiul din Siria, declanşat de reprimare sângeroasă a unor manifestaţii în favoarea democraţiei, tot mai complex prin intervemţia mai multor actori străini, s-a soldat cu peste 380.000 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.